Contact met het werkveld

De Balletdocentopleiding vindt het belangrijk contact te hebben met het werkveld. Een van de manieren om dat te doen is door mensen uit de praktijk uit te nodigen als gastdocent.


Wie?

Een balletdocent, een balletschooleigenaresse, mbo-/hbo- of anders opgeleid in Nederland of daarbuiten, zzp-er of anders, met veel of weinig ervaring, met of zonder professionele danservaring. We laten onze studenten graag kennismaken met een divers gezelschap aan gastdocenten. 

Wat?

Een gastdocent geeft een college van een uur, onderwerp naar keuze mits relevant voor balletdocenten in opleiding. 

Onder 'college' verstaan wij iedere mogelijke lesvorm. Een hoorcollege waarbij de gastdocent een monoloog houdt, een werkcollege waarbij studenten bijdragen aan het onderwerp of met materialen aan de gang gaan, een praktijkles waarbij niemand op z'n stoel blijft zitten. Het mag allemaal.

Suggesties

De do's and don'ts van het solliciteren bij een balletschool. Een balletschool starten of runnen. Lesgeven aan een bepaalde doelgroep. Ballettechniek. Dansspelletjes. Omgaan met klachten. Kostuums. Financiën. Marketing. Social Media. Veel gemaakte beginnersfouten van balletdocenten. Een open vragenuurtje voor de studenten. ........

Voel je vrij om het onderwerp te kiezen dat jij belangrijk vindt om door te geven aan onze studenten.
 

We vinden het niet erg wanneer 2 gastdocenten hetzelfde onderwerp behandelen. Het helpt onze studenten erachter te komen wat belangrijk is, waar verschillend of hetzelfde over wordt gedacht.

Tijdens de opleiding komt alles aan bod. De lessen van de gastdocenten zijn een aanvulling daarop.

Wil je gastdocent zijn bij ons?

Stuur ons een mail waarin je jezelf voorstelt: vertel ons je opleiding en ervaring en waarom jij graag een bijdrage wilt leveren aan onze opleiding. Je hoeft nog niet te weten of vertellen waar jouw les over gaat. We willen lezen waarom we jou als gastdocent moeten uitnodigen. Wat is jouw toegevoegde waarde voor onze studenten?

Je kunt je het hele jaar door aanmelden. Hou er rekening mee dat het lang kan duren voor wij definitief kunnen beslissen jou wel of niet als gastdocent uit te nodigen. We zijn afhankelijk van het aanbod van gastdocenten en beschikbare tijd in het lesrooster.

Uit alle aanmeldingen maken wij een keuze waarbij wij prioriteit geven aan diversiteit. Met deze gastdocenten maken wij individuele afspraken over dag en tijd.

Voor iedere gastdocent is een vergoeding beschikbaar van 40 euro. Voor dit bedrag verwachten de studenten een college van een uur. Er is een reiskostenvergoeding beschikbaar van maximaal 25 euro.

Voor herhaling vatbaar

Aan het eind van het cursusjaar mogen de studenten zeggen van welke gastdocent zij graag een tweede college zouden krijgen. Deze gastdocent ontvangt een vergoeding van 80 euro voor een nieuwe les van 1,5 uur.